Vochtmeting

Toegepast bij: vochtplekken, leidinglekkages
Gereedschap: vochtmeter

Een vochtmeter meet de aanwezigheid van vocht in diverse materialen, zoals hout, steen en gips. Bij een hoge uitslag is de kans groot dat daar een lekkage zit.

De vochtmeter zendt een elektrisch veld uit en meet weerstanden op, zodra je hem tegen een tegel (op wand of vloer) plaatst. De dan gemeten vochtwaarde wordt uitgedrukt in digits (referentiewaarden). Is deze extreem hoog, dan is waarschijnlijk het lek gevonden.

Het is wel zo dat sommige materialen, zoals bijvoorbeeld hout, van nature meer vocht bevatten dan andere. In dat geval hoeft een hoge meetwaarde niet direct te wijzen op een lekkage. Dankzij waardetabellen is het dan mogelijk om in twijfelgevallen vrij nauwkeurig te bepalen of er sprake is van een normale vochtwaarde of een verhoogde concentratie.

Ook kan met deze meter de luchtvochtigheid in een woning worden gemeten. Op basis van de luchtvochtigheidspercentages worden de klimatologische omstandigheden van een woning vastgesteld. Aan de hand hiervan zijn aanwezige vocht- of schimmelplekken vaak te verklaren.

LEKKAGE VINDEN

Lekstop hanteert voor elke vorm van lekkage de meest effectieve opsporingsmethode. Ervaren medewerkers, de juiste middelen en apparatuur garanderen dat het lek in korte tijd gevonden wordt.

MEER INFO

LEKKAGE VERHELPEN

Lekstop biedt u een vrijblijvend en compleet pakket voor het voorkomen, vinden en verhelpen van lekkages. We voeren werkzaamheden uit in eigen beheer of werken met ervaren partners.

MEER INFO

GASKEURINGEN

Lekstop kan uw gasinstallatie keuren op diverse punten. Met een uitgebreide check en goedkeuring weet u zeker dat deze veilig is en geen zwakke punten kent waardoor eventuele gaslekken kunnen ontstaan.

MEER INFO

Een lekkage hoeft niet veel geld te kosten. Sterker nog, veel opstalverzekeringen vergoeden de meeste lekkages. Verzekeraars zijn echter voorstanders van een gespecialiseerd lekkagebedrijf, schakel daarom Lekstop in. Onze lekdetectie en reparatie technieken vereisen namelijk zelden sloopwerk. Kosten van lekdetectie worden in 90% van de gevallen vergoed door uw verzekering. Als dit het geval is zult u dit zelf moeten verhalen bij uw verzekering.

  • Specialist in lekkage opsporen en lekdetectie

  • Snel en vakkundig gerepareerd

  • Geen onnodig hak- en breekwerk