Ultrasoontechniek

Toegepast bij: lekkages bij aansluiting van kozijnen, rubbers, en dergelijke
Gereedschap: ultrasone zender en ontvanger

Via ultrasoon geluid worden lekkages opgespoord bij bouwkundige toepassingen. Als op een bepaalde plek meer geluid te horen is, dan is de kans groot dat er een lek gevonden is.

Bij ultrasoontechniek wordt een zender binnenshuis, bijvoorbeeld op de vensterbank, geplaatst. Deze verstuurt ultrasone geluidsgolven in alle richtingen in de ruimte. Vervolgens wordt buiten de ruimte onderzoek gedaan met de ultrasoonontvanger. Is het signaal op een bepaalde locatie, opvallend sterker dan kan daar het geluid gemakkelijker naar buiten en het vocht naar binnen.

Het kan ook zijn dat het ‘probleem’ zich tussen twee spouwmuren bevindt. Bijvoorbeeld als de isolatie contact maakt met de spouwmuur. In dat geval is het nodig een klein gaatje te boren om met de endoscooptechniek in detail vast te stellen waar het zit.

LEKKAGE VINDEN

Lekstop hanteert voor elke vorm van lekkage de meest effectieve opsporingsmethode. Ervaren medewerkers, de juiste middelen en apparatuur garanderen dat het lek in korte tijd gevonden wordt.

MEER INFO

LEKKAGE VERHELPEN

Lekstop biedt u een vrijblijvend en compleet pakket voor het voorkomen, vinden en verhelpen van lekkages. We voeren werkzaamheden uit in eigen beheer of werken met ervaren partners.

MEER INFO

GASKEURINGEN

Lekstop kan uw gasinstallatie keuren op diverse punten. Met een uitgebreide check en goedkeuring weet u zeker dat deze veilig is en geen zwakke punten kent waardoor eventuele gaslekken kunnen ontstaan.

MEER INFO

Een lekkage hoeft niet veel geld te kosten. Sterker nog, veel opstalverzekeringen vergoeden de meeste lekkages. Verzekeraars zijn echter voorstanders van een gespecialiseerd lekkagebedrijf, schakel daarom Lekstop in. Onze lekdetectie en reparatie technieken vereisen namelijk zelden sloopwerk. Kosten van lekdetectie worden in 90% van de gevallen vergoed door uw verzekering. Als dit het geval is zult u dit zelf moeten verhalen bij uw verzekering.

  • Specialist in lekkage opsporen en lekdetectie

  • Snel en vakkundig gerepareerd

  • Geen onnodig hak- en breekwerk