Traceergastechniek

Toegepast bij: leidinglekkages zoals lekkages in (vloer-) verwarming, waterleiding, cv-installaties, zwembad of vijver
Gereedschap: waterstofdetector

De te meten leiding wordt eerst volledig leeggemaakt door de kranen open te zetten en met een compressor al het water eruit te persen. Daarna wordt, onder druk, een samenstelling van waterstof- en stikstofgas in de leiding geïnjecteerd. Doordat dit mengsel lichter is dan lucht en vluchtiger dan water, zoekt het automatisch via scheurtjes en barstjes de snelste weg naar buiten. Het lek is gevonden als de sensor van de waterstofdetector een hogere aanwezigheid van waterstofgas meet. Deze locatie is tot op de centimeter nauwkeurig te bepalen.

Na de meeting wordt de leiding volledig schoongespoeld, totdat er weer fris water doorheen stroomt. Het gebruikte waterstofgas is op geen enkele manier schadelijk voor de gezondheid.

LEKKAGE VINDEN

Lekstop hanteert voor elke vorm van lekkage de meest effectieve opsporingsmethode. Ervaren medewerkers, de juiste middelen en apparatuur garanderen dat het lek in korte tijd gevonden wordt.

MEER INFO

LEKKAGE VERHELPEN

Lekstop biedt u een vrijblijvend en compleet pakket voor het voorkomen, vinden en verhelpen van lekkages. We voeren werkzaamheden uit in eigen beheer of werken met ervaren partners.

MEER INFO

GASKEURINGEN

Lekstop kan uw gasinstallatie keuren op diverse punten. Met een uitgebreide check en goedkeuring weet u zeker dat deze veilig is en geen zwakke punten kent waardoor eventuele gaslekken kunnen ontstaan.

MEER INFO

Een lekkage hoeft niet veel geld te kosten. Sterker nog, veel opstalverzekeringen vergoeden de meeste lekkages. Verzekeraars zijn echter voorstanders van een gespecialiseerd lekkagebedrijf, schakel daarom Lekstop in. Onze lekdetectie en reparatie technieken vereisen namelijk zelden sloopwerk. Kosten van lekdetectie worden in 90% van de gevallen vergoed door uw verzekering. Als dit het geval is zult u dit zelf moeten verhalen bij uw verzekering.

  • Specialist in lekkage opsporen en lekdetectie

  • Snel en vakkundig gerepareerd

  • Geen onnodig hak- en breekwerk