Thermografie

Toegepast bij: leidinglekkages, schimmelplekken, condensproblemen, lekkages vloerverwarming, maar ook bij het vaststellen van het verloop van de vloerverwamingsslangen
Gereedschap: warmtebeeldcamera

Via thermografie kunnen koude- en warmtestructuren in beeld gebracht worden. De warmtebeeldcamera maakt deze zichtbaar, zodat direct opvalt waar warmte- of koudeverlies optreedt.

Veel leidingen zijn niet eenvoudig te bereiken omdat ze zijn weggewerkt in muren, vloeren of bodems. Met de warmtebeeldcamera is eenvoudig te zien hoe warmte of koude door de leidingen wordt getransporteerd. Lekt er ergens water, dan wordt dat een ‘hotspot’ genoemd. Deze worden door de warmtebeeldcamera snel en nauwkeurig vastgelegd.

Thermografie is daarnaast een geschikt hulpmiddel bij bouwkundig onderzoek. Niet te verklaren schimmelplekken of overmatige condensvorming kan te maken hebben met zogenaamde ‘koudebruggen’, dat zijn plekken waar de warmte ‘weglekt’. De oorzaak kan liggen in ‘problemen’ met spouwmuur- of dakisolatie. Door deze detectie is het mogelijk tijdig en doelgericht actie te ondernemen.

LEKKAGE VINDEN

Lekstop hanteert voor elke vorm van lekkage de meest effectieve opsporingsmethode. Ervaren medewerkers, de juiste middelen en apparatuur garanderen dat het lek in korte tijd gevonden wordt.

MEER INFO

LEKKAGE VERHELPEN

Lekstop biedt u een vrijblijvend en compleet pakket voor het voorkomen, vinden en verhelpen van lekkages. We voeren werkzaamheden uit in eigen beheer of werken met ervaren partners.

MEER INFO

GASKEURINGEN

Lekstop kan uw gasinstallatie keuren op diverse punten. Met een uitgebreide check en goedkeuring weet u zeker dat deze veilig is en geen zwakke punten kent waardoor eventuele gaslekken kunnen ontstaan.

MEER INFO

Een lekkage hoeft niet veel geld te kosten. Sterker nog, veel opstalverzekeringen vergoeden de meeste lekkages. Verzekeraars zijn echter voorstanders van een gespecialiseerd lekkagebedrijf, schakel daarom Lekstop in. Onze lekdetectie en reparatie technieken vereisen namelijk zelden sloopwerk. Kosten van lekdetectie worden in 90% van de gevallen vergoed door uw verzekering. Als dit het geval is zult u dit zelf moeten verhalen bij uw verzekering.

  • Specialist in lekkage opsporen en lekdetectie

  • Snel en vakkundig gerepareerd

  • Geen onnodig hak- en breekwerk