Rookproef

Toegepast bij: leidinglekkages in verwarming, vloerverwarming waterleiding, cv-installatie, zwembad of vijver
Gereedschap: waterstofdetector

De rookproef is met name geschikt om lekkages in dakbedekkingen op te sporen. Er wordt rook onder de dakbedekking geblazen en daar waar deze naar buiten komt, kan water naar binnen.

Voor de rookproef wordt een klein gaatje in de dakbedekking gemaakt, waar we een koppeling indraaien. Hierdoor wordt, onder druk, rook naar binnen geblazen die onder de dakbedekking belandt. Rook zoekt ‘automatisch’ de snelste weg naar buiten en er ontstaat een rookpluimpje op de plekken waar de dakbedekking niet goed vastzit of beschadigd is. Daar waar de rook ontsnapt, kan vocht (bijvoorbeeld regenwater) naar binnen.

Deze techniek is bijzonder geschikt voor de zogenaamde niet-verkleefde kunststoffen of bitumen dakbedekkingen en wordt vaak toegepast in combinatie met andere detectiemethoden, zoals bijvoorbeeld de traceergastechniek.

LEKKAGE VINDEN

Lekstop hanteert voor elke vorm van lekkage de meest effectieve opsporingsmethode. Ervaren medewerkers, de juiste middelen en apparatuur garanderen dat het lek in korte tijd gevonden wordt.

MEER INFO

LEKKAGE VERHELPEN

Lekstop biedt u een vrijblijvend en compleet pakket voor het voorkomen, vinden en verhelpen van lekkages. We voeren werkzaamheden uit in eigen beheer of werken met ervaren partners.

MEER INFO

GASKEURINGEN

Lekstop kan uw gasinstallatie keuren op diverse punten. Met een uitgebreide check en goedkeuring weet u zeker dat deze veilig is en geen zwakke punten kent waardoor eventuele gaslekken kunnen ontstaan.

MEER INFO

Een lekkage hoeft niet veel geld te kosten. Sterker nog, veel opstalverzekeringen vergoeden de meeste lekkages. Verzekeraars zijn echter voorstanders van een gespecialiseerd lekkagebedrijf, schakel daarom Lekstop in. Onze lekdetectie en reparatie technieken vereisen namelijk zelden sloopwerk. Kosten van lekdetectie worden in 90% van de gevallen vergoed door uw verzekering. Als dit het geval is zult u dit zelf moeten verhalen bij uw verzekering.

  • Specialist in lekkage opsporen en lekdetectie

  • Snel en vakkundig gerepareerd

  • Geen onnodig hak- en breekwerk