Lokalisatormethode

Toegepast bij: lekkages in koperen en stalen leidingwerk
Gereedschap: zender en ontvanger

Door een elektrisch veld te creëren wordt de locatie van ondergrondse en andere ‘onzichtbare’ leidingen gelokaliseerd. Dit gebeurt door een klem te plaatsen aan het einde van een leiding, deze is verbonden met een zender. Via deze klem wordt een elektrisch signaal verzonden dat opgevangen wordt door een ontvanger. Zo is het mogelijk om alle leidingen binnen een stroomkring in kaart te brengen.

De leidinglokalisator is zowel binnen als buiten te gebruiken en ook de diepte waarop de leidingen liggen heeft geen invloed op de meeting. Deze techniek is ook geschikt voor grotere oppervlakten, zoals bijvoorbeeld een industrieterrein.

Deze methode wordt vaak toegepast in combinatie met een gasmeting (traceergastechniek). Zo zijn niet alleen de leidingen te traceren, maar is ook exact aan te geven waar een lek zich bevindt.

LEKKAGE VINDEN

Lekstop hanteert voor elke vorm van lekkage de meest effectieve opsporingsmethode. Ervaren medewerkers, de juiste middelen en apparatuur garanderen dat het lek in korte tijd gevonden wordt.

MEER INFO

LEKKAGE VERHELPEN

Lekstop biedt u een vrijblijvend en compleet pakket voor het voorkomen, vinden en verhelpen van lekkages. We voeren werkzaamheden uit in eigen beheer of werken met ervaren partners.

MEER INFO

GASKEURINGEN

Lekstop kan uw gasinstallatie keuren op diverse punten. Met een uitgebreide check en goedkeuring weet u zeker dat deze veilig is en geen zwakke punten kent waardoor eventuele gaslekken kunnen ontstaan.

MEER INFO

Een lekkage hoeft niet veel geld te kosten. Sterker nog, veel opstalverzekeringen vergoeden de meeste lekkages. Verzekeraars zijn echter voorstanders van een gespecialiseerd lekkagebedrijf, schakel daarom Lekstop in. Onze lekdetectie en reparatie technieken vereisen namelijk zelden sloopwerk. Kosten van lekdetectie worden in 90% van de gevallen vergoed door uw verzekering. Als dit het geval is zult u dit zelf moeten verhalen bij uw verzekering.

  • Specialist in lekkage opsporen en lekdetectie

  • Snel en vakkundig gerepareerd

  • Geen onnodig hak- en breekwerk