Akoestisch onderzoek

Toegepast bij: lekkages in waterleidingen en cv-installaties
Gereedschap: stethoscoop en bodemmicrofoon

Een lek in een water- of cv-leiding maakt vaak een ruisend geluid. Door dit te versterken met een stethoscoop is het eenvoudig te traceren. Akoestisch onderzoek is een methode waarbij de stethoscoop tegen wand, vloer of plafond wordt gehouden. Door te ‘luisteren’ op verschillende plekken ontstaat een beeld van de ‘normale’ ruisfrequentie. Daar waar de leiding defect is ontstaat een hoogfrequent lekgeruis. Zo is de locatie van een lekkage exact vast te stellen.

Als aanvulling hierop gebruiken we de traceergastechniek. De werking is hetzelfde alleen produceert het traceergas op de plek van het lek een ‘blazend’ geluid. Deze methode helpt met het bevestigen van resultaten van andere technieken en kan prima ingezet worden in combinatie met andere detectiemethoden.

LEKKAGE VINDEN

Lekstop hanteert voor elke vorm van lekkage de meest effectieve opsporingsmethode. Ervaren medewerkers, de juiste middelen en apparatuur garanderen dat het lek in korte tijd gevonden wordt.

MEER INFO

LEKKAGE VERHELPEN

Lekstop biedt u een vrijblijvend en compleet pakket voor het voorkomen, vinden en verhelpen van lekkages. We voeren werkzaamheden uit in eigen beheer of werken met ervaren partners.

MEER INFO

GASKEURINGEN

Lekstop kan uw gasinstallatie keuren op diverse punten. Met een uitgebreide check en goedkeuring weet u zeker dat deze veilig is en geen zwakke punten kent waardoor eventuele gaslekken kunnen ontstaan.

MEER INFO

Een lekkage hoeft niet veel geld te kosten. Sterker nog, veel opstalverzekeringen vergoeden lekkages in 90% van de gevallen. Verzekeraars werken het liefst samen met een gespecialiseerd lekkagebedrijf, schakel daarom Lekstop in. Onze lekdetectie en reparatie technieken vereisen namelijk zelden sloopwerk.

  • Specialist in lekkage opsporen en lekdetectie

  • Snel en vakkundig gerepareerd

  • Geen onnodig hak- en breekwerk